jueves, julio 18, 2024
CulturaExposicions

Terres del Vinalopó presenta una exposició per conscienciar dels problemes dels refugiats

El Centre Cultural Gómez-Tortosa acull l’exposició solidària d’ACNUR que fa visible els problemes de les persones refugiades en el marc de la vuitena campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats sirians’ . La mostra, que s’inaugura el proper dissabte 9 d’abril a les 12 hores, es podrà visitar del 8 al 16 d’abril. Aquest acte ha estat organitzat per la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Novelda en col·laboració amb Escola Valenciana i ACNUR. L’organització convida tota la ciutadania a visitar l’exposició i facilitarà materials didàctics als centres educatius que s’hi acosten.

expo_refugiats

La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó – Escola Valenciana treballa per una educació en valors de pau i solidaritat. Així, en el marc de la presentació de l’exposició facilitada per una de les principals agències humanitàries al món, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats –ACNUR–, l’entitat cívica ha volgut fer visible la dramàtica situació de la guerra a Síria, que ha suposat una de les crisis de refugiats més gran des de la Segona Guerra Mundial i que, a hores d’ara, després de l’acord al qual han arribat els Estats membres de la Unió Europea amb Turquia, les sirianes i els sirians refugiats que han hagut de fugir per salvar les seues vides i busquen asil lluny de les bombes, estan sent tractats de forma «vergonyosa, immoral, poc humana, pels països europeus», segons ha manifestat el president de Terres del Vinalopó, Lluís Gómez.

 L’exposició d’ACNUR

L’exposició informativa d’ACNUR ve acompanyada de material didàctic per a treballar a les escoles i els instituts els diversos problemes als quals han de fer front les persones refugiades i els associa amb una crisi humanitària: Bòsnia, Afganistan, Serra Lleona, Sudan, Angola, el Corn d’Àfrica, Amèrica Central i Libèria. Consta també del relat d’un testimoni, un mapa que situa la regió afectada, dades i xifres del país i una sèrie de fotografies representatives. Aquesta mostra arriba a Novelda després d’haver recorregut el País Valencià, gràcies a la tasca de les coordinadores comarcals inserides en la Federació d’Associacions per la Llengua d’Escola Valenciana, com és el cas de la Coordinadora Terres del Vinalopó.

Per un món més just

Amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats sirians’, ACNUR, a través d’Escola Valenciana, ha posat a l’abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l’aula el drama sirià que afecta més de 4,1 milions de persones des de 2011. Els xiquets i les xiquetes que han participat amb les seues escoles en la campanya han aportat un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest l’alumnat ha posat el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària i els drets humans, així com han enfortit els valors de convivència, educació per a la pau, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just.

En la vuitena campanya de sensibilització ‘Un euro, llavor de solidaritat’ centrada en les persones que han hagut de desplaçar-se de Síria pel conflicte bèl·lic que pateixen s’han recaptat 14.073 euros de fons gràcies a les escoles valencianes que hi ha participat. Aquesta quantitat es dedicarà al projecte d’ACNUR “Emergència síria / mediterrani”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *