viernes, julio 19, 2024
Actualitat

La nova edició de Cinema a la fresca sorprén amb dues comèdies atractives

Ahir, el president de la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó, Lluís Gómez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Novelda, Mado Abad, van presentar les dues pel·lícules, ‘Dinar familiar’ i ‘El nostre últim estiu a Escòcia’, que es projectaran en el marc de la tercera edició de ‘Cinema a la fresca’ els dies 30 i 31 de juliol, a l’ermita de Sant Felip i al Parc Auditori Municipal de Novleda, respectivament.

El president de Terres del Vinalopó, Lluís Gómez, ha agraït a la regidora de Cultura «la seua implicació en el desenvolupant d’activitats que tenen com a finalitat posar en valor la cultura en valencià» i ha manifestat que «invertir en cultura és crear riquesa i futur per a la nostra llengua.» En aquests termes, el president s’ha preguntat: «què és, si no, un llibre? Una pel·lícula? Una cançó? Béns preuats que tenim al nostre abast, a l’abast del poble, per enriquir-nos», per aquesta raó, «són tan importants les polítiques culturals que es desenvolupen i que tinguen en compte el valencià com a llengua de cultura.»

Gómez també ha destacat «la possibilitat que ens brinda la directora Alba Montoya de visionar el seu curtmetratge ‘Dinar familiar’ i compartir amb tot el poble el seu punt de vista sobre el sector cinematogràfic i la creació de continguts audiovisuals en valencià.»

Per a acabar, el president d’aquesta entitat cívica ha convidat els novelders i les novelderes a vindre a les projeccions perquè «és un luxe tindre l’oportunitat de disfrutar del cinema a la fresca i, a més, pot resultar interessant per als aprenents de valencià que, d’aquesta manera, posen en joc els seus coneixements de valencià a través del llenguatge audiovisual.»

DISSABTE 30 DE JULIOL
‘Dinar familiar’ és el títol del curtmetratge de la directora Alba Montoya, que es projectarà el proper dissabte 30 de juliol a les 21’30 hores a l’Ermita Sant Felip de Novelda. Aquest acte comptarà amb la presència de la directora Alba Montoya, les actrius Núria Garcia i Júlia Esquembre, els actors Salvador Ronda, Toni Montoya, Xavier Monzó i Manolo Garcia. Després del visionat de ‘Dinar familiar’ l’organització ha previst el col·loqui ‘Reptes de l’audiovisual valencià’, en el qual es reflexionarà sobre la situació actual del cinema i la necessitat de crear una indústria cinematogràfica potent en el País Valencià. El president de Terres del Vinalopó, Lluís Gómez, serà l’encarregat de moderar la taula redona.

DIUMENGE 31 DE JULIOL
El diumenge 31 de juliol a les 21’30 hores, el Parc Auditori Municipal acollirà la projecció de la comèdia ‘El nostre últim estiu a Escòcia’. Es tracta d’una pel·lícula familiar, que se centra en l’entorn familiar de Doug i Abi, dos pares amb tres fills encantadors però molt excèntrics. Després de separar-se, han de viatjar amb els nens de Londres a Escòcia per celebrar l’aniversari del iaio, que es troba malalt. Per a evitar disgustar-lo, la família decideix simular que tot és harmonia.

cinema-a-la-fresca

The following two tabs change content below.

Cultura Oberta

Cultura Oberta és un espai digital per a la Cultura en Novelda. Agenda Cultural, noticies d'actualitat, entrevistes, articles i molta, molta informació sobre la cultura que ens interessa als novelders i novelderes.

Cultura Oberta

Cultura Oberta és un espai digital per a la Cultura en Novelda. Agenda Cultural, noticies d'actualitat, entrevistes, articles i molta, molta informació sobre la cultura que ens interessa als novelders i novelderes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *