miércoles, julio 24, 2024
ActualitatBibliotecaJoventutLlibres

???El món de les lletres està de dol ???

·Aquesta setmana, hem canviat el rumb del viatge literari, i farem una parada obligatòria a Madrid, ja que dissabte passat 27 de novembre va morir una de les autores més coneguda i reconeguda de les lletres espanyoles, Almudena Grandes. Una trista notícia.

Grans va ser una de les escriptores espanyoles amb més lectors des que en 1989 es va fer amb el Premi el Somriure Vertical per “Les edats de Lulú”. El llibre va ser portat al cinema.

Després d’aqueix film, Grans es va tornar habitual de la pantalla gran amb més novel·les com “Malena és nom de tango” (1994) o “Els aires difícils” (2002).

Amb el llibre “El cor gelat” (2007), Grans se submergia en les misèries de la postguerra a través de la història de dues famílies.

“Castells de cartó” (2004), que s’endinsa en els anys de la moguda madrilenya, “Atles de la geografia humana” (1998) o Et diré divendres (1999) formen també part de l’herència literària que ha deixat l’escriptora.

En “Els besos del pa” (2015), que va ser la seua última novel·la independent, Grans dibuixava un rusc a l’estil de la de Camilo José Cela.

Després va culminar els seus “Episodis d’una guerra interminable”. La sèrie havia arrancat en 2010 amb “Inés i l’alegria” i havia seguit amb altres dos títols: “El lector de Jules Verne” (2012) i “Les tres noces de Manolita” (2014). “Els pacients del doctor García” (2017) i “La mare de Frankenstein” (2020) van completar aquest projecte narratiu inspirat en “Els episodis nacionals” de Benito Pérez *Galdós, en el qual Grans fa un recorregut per l’oposició al franquisme després de la Guerra Civil i fins als anys 60.

Ara, l’escriptora madrilenya estava en ple procés de creació d’una nova novel·la, un sisé episodi tenia en el tinter, ”Mariano en el Bidasoa”, en el qual l’autora estava treballant abans de la seua defunció i, de moment, roman inèdit.

Sempre estaràs amb nosaltres

Descansa en pau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *