jueves, julio 18, 2024
BibliotecaBlogCulturaJoventutLlibres

Centenari Carmen Laforet 6-9-1921/2021

Hui es compleix el centenari del naixement de Carmen Laforet, una de les millors narradores de la realitat espanyola de postguerra.
Va nàixer a Barcelona el 6 de setembre de 1921. Filla primogènita d’un arquitecte i una professora, amb dos anys d’edat, la seua família es va traslladar a viure a Gran Canària. Allí van transcórrer la seua infància i adolescència.
L’autora va tornar a la península en 1939 per a estudiar Filosofia a Barcelona on va viure tres anys. Després va decidir canviar a Dret, a Madrid, però no va acabar cap de totes dues carreres.
En 1944, amb 23 anys d’edat, va obtindre el “Premi Nadal” pel seu llibre ? “Nada”, que la va portar a la fama literària, de la qual va defugir tota la seua vida.
Es va casar amb el seu descobridor, el periodista Manuel Cerezales, amb el qual va tindre tres filles i dos fills, que s’han dedicat també a l’escriptura.
No sols va ser “Nada”, sinó molts altres títols que ara es volen posar en valor com “La isla de los demonios”, “La mujer nueva”, “Al volver la esquina”, “La llamada o Carta a don Juan”, “La insolación”, “La isla de los demonios” entre altres, a més de centenars de cartes, articles i un grapat de novel·les curtes.

The following two tabs change content below.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *