25N: llibres sobre la violència contra la dona.
Cada 25 de novembre té lloc el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb el propòsit de visibilitzar la violència de gènere contra les dones i xiquets a nivell mundial.
Per això, et recomanem 6 llibres que tracten este tema, des de l’art de l’escriptura, la qual cosa l’horror de la violència de gènere implica, un dels problemes en el món que ens impedixen desenrotllar-nos com a millors éssers humans.
«Nada menos que Max» – Diana de Paz.
Clara acaba de deixar-ho amb el seu nuvi, que la sotmetia a un maltractament psicològic «de baixa intensitat», i passa els seus dies esperant el moment de tornar a enamorar-se, formar una família i viure la seua vida amb tranquil·litat.
«Nada» – Carmen Laforet.
Guanyadora del Premi Nadal (1944), destaca tant per la seua prosa fresca i directa com per l’extraordinària sensibilitat en la recreació d’una veu femenina.
«Memorias de una salvaje»- Bebi Fernández.
Després de l’assassinat del seu pare, una xica de dènou anys és obligada a compaginar els seus estudis universitaris amb el treball en la recepció d’un club d’alternació clandestina i a internar-se en una de les majors organitzacions criminals d’Europa. La necessitat de defendre’s la portarà fins al club de boxa d’un jove…
«Flores para Ariana» – Antonio Pampliega.
Ariana acaba de complir catorze anys, però no té molts motius per a celebrar-ho. La seua, com la d’altres milers de #xiquet de la seua Kabul natal, és una història d’infància robada. De guerra civil, de famílies enfrontades, de l’horror del règim talibà, de la negació de tota mena de llibertat pel mer fet d’haver nascut dona…
«Los hombres que no amaban a las mujeres» – Stieg Larsson.
Una novel·la del periodista suec Stieg Larsson, la primera de la seua trilogia Millennium.
La història se centra en el misteri que envolta a la desaparició, fa 36 anys, de Harriet Vanger, qui va deixar el seu últim rastre en una illa sueca propietat de la seua poderosa família. Pese al desplegament policial no es va trobar ni rastre de la xic.
«El cuento de la criada» – Margaret Atwood.
És una profunda crítica social que també assenyala directament el tracte a la dona en la societat.
La novel·la se centra en la «criada», una dona que es considera un objecte el valor del qual està en els seus ovaris, sent una ferramenta per a aconseguir nous naixements i vetlant per mantindre el model de societat imposat.
Biblioteca
Latest posts by Biblioteca (see all)
- |LECTURA COL•LECTIVA PEL DIA DE LA CONSTITUCIÓN - 4 diciembre, 2024
- Visita escolar a la Biblioteca infantil/juvenil de Novelda - 3 diciembre, 2024
- NOVA LECTURA CLUB DE LECTURA INFANTIL/JUVENIL - 3 diciembre, 2024