viernes, julio 19, 2024
Actualitat

L’Ajuntament i el col·legi Pare Dehon signen un acord de col·laboració per a la utilització municipal de la sala de cine.

Després d’un llarg període de reunions i intenses negociacions Novelda disposarà, quasi 20 anys després del tancament de l’última, d’una sala de cine gràcies a l’acord aconseguit entre l’Ajuntament i el col·legi Pare Dehon.

‘alcalde, Fran Martínez i el Pare Manuel Briñón, representant de l’entitat titular dels Sacerdots del Sagrat Cor de Jesús del Col·legi Pare Dehon, signaven recentment un conveni per al foment de les activitats cinematogràfiques, acord que determina la col·laboració entre ambdues entitats per a la utilització de les instal·lacions del Cine Club Dehon en la potenciació de la cultura cinematogràfica i amb el qual es reactiva l’únic cine que queda a Novelda, després de quasi dues dècades tancat al públic en general.

El projecte, en què també participa la Universitat d’Alacant que facilitarà algunes projeccions atés que Novelda és des de fa algunes setmanes Aula Universitària, ha sigut qualificat de “molt positiu” per la primera autoritat local perquè “recuperem una interessant oferta cultural per als ciutadans”.

En converses prèvies la regidora de Cultura, Mado Abad, i el director del centre educatiu, Miguel Ángel Millás, van coincidir en la importància d’oferir als ciutadans una oferta cinematogràfica de qualitat i fer-ho en l’entorn que li correspon, que no és un altre que una sala de cine. D’aquesta manera, gràcies a la col·laboració entre ambdues entitats, Novelda comptarà de nou amb un cinema en actiu després de la progressiva desaparició, en les dècades dels 80 i 90 del segle passat, de les diferents sales que van existir, com el cine Barceló, el Principal o el Jorge Juan. Va ser precisament el cine Club Dehon l’últim a tancar les seues portes, el 15 de juny de 1997 amb la projecció de la pel·lícula “El Cresol”. Des de llavors, excepte projeccions esporàdiques, Novelda ha viscut sense cines i sense a penes oferta cinematogràfica.

La primera projecció, després de la firma d’aquest conveni, tindrà lloc el dissabte, 9 d’abril, a les 19.15 h, amb la pel·lícula “Atrapa la Bandera” i, des de l’àrea de Cultura, s’espera poder continuar l’activitat amb projeccions els diumenges a les 17.30 h, amb la qual cosa, segons l’alcalde, “no sols brindem una oferta d’oci per a tota la família, sinó que també es contribueix a revitalitzar la zona centre de Novelda”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *