jueves, julio 18, 2024
BibliotecaExposicionsJoventutLlibres

? Luis Landero gana el Premi Nacional de les Lletres 2022

? El jurat ha destacat a Landero com “creador de nombroses ficcions amb personatges i atmosferes de gran expressivitat i excel·lent escriptura recuperant la tradició cervantina amb domini de l’humor i la ironia i incorporant amb brillantor el paper de la imaginación”

?️ Landero, nascut en Alburquerque (Badajoz) en 1948 ha desenrotllat la seua carrera literària a Madrid, a on es va traslladar en 1960 i on es va dedicar des dels 16 anys professionalment a la guitarra flamenca. Va estudiar Filologia Hispànica en la Universitat Complutense de Madrid i va exercir en la mateixa com a professor ajudant de Filologia Francesa.

? La seua primera novel·la, “Juegos de la edad tardía”, publicada en 1989, va obtindre el Premi Nacional de Narrativa i el Premi de la Crítica. Ha publicat 16 llibres, d’ells 11 novel·les, que es troben entre els més rellevants de la literatura espanyola dels últims 30 anys, ocupant un lloc destacat.

? Entre les seues obres destaquen “Caballeros de fortuna” (1994, Tusquets), “El mágico aprendiz” (1999, Tusquets), “El guitarrista” (2002, Tusquets), “Retrato de un hombre inmaduro” (2009, Tusquets), “Absolución” (2012, Tusquets), “La vida negociable” (2017, Tusquets), “Lluvia fina” (2019, Tusquets), “El huerto de Emerson” (2021, Tusquets) i “Una historia ridícula” (2022, Tusquets).

?? A la biblioteca de Novelda, hem preparat un racó, on podràs trobar part de la seua obra.

The following two tabs change content below.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *